Vi har fått tillökning!

Skall man behöva åka ända till Alingsås för att hitta det man vill ha? Ja, tydligen, för där hittade vi Per Näslund, vår senast adopterade familjemedlem.

Per har en gedigen utbildning inom spelutveckling från högskolan i Skövde och där pratar man, förutom linjär algebra och shaders, även C# och C++. Detta till trots så rör han sig världsvant även inom språk och tekniker som javascript, typescript, html och angular. Per bidrar dessutom till jämnvikt mellan soffliggare och löpare på kontoret. För när han inte sitter vid datorn så tar han mer än gärna en löprunda.

Vårt enda problem med Per är hans namn, för nu har vi två stycken. Oklart hur vi skall gå vidare med detta…

Varmt välkommen!

Dotnet Mentor på Nordic.js 2016

James och Fredrik var på Nordic.js

Nordic.js är en två dagars single track javascript konferens. I år hölls den på Münchenbryggeriet i Stockholm. Det var bra presentationer med allt från konst till security hacking. Lightning talks blev bra med!

Det fanns t.o.m. en lightning talk om hur man ger en lightning talk :) På sista kvällen var det roligt att se en Code In The Dark tävling.

Utöver det var det kul att umgås med andra javascript nerds och bolla idéer samt hacka lite.

Denna gång blev ingen lightning talk från James men här är den han gjorde förra året.

Ny hemsida

Dotnet Mentor på Manhattan

Yey! Äntligen har vi uppdaterat våran hemsida så att den ser fin och fräsch ut. Vi hoppas att ni besökare ska gilla den.

Vi firade genom att se coola ut med Manhattan Skyline i bakgrunden!

Dotnet Mentor på FOSS4G

© Jurate  Jablonskyte-5
Foto av Oliver Rudzick, Creative Commons BY-SA-2.0

FOSS4G är en konferens på temat geografisk open source-mjukvara (Free and Open Source Software for Geospatial). I år hölls den i Bonn i Tyskland. Precis under 900 utvecklare och användare träffades, och Per Liedman från Dotnet Mentor var på plats under fyra dagar.

Bland föredragen i år fanns ett tydligt fokus på vector tiles, som tagit flera steg framåt jämfört med traditionella raster tiles, även om det fortfarande har en bit kvar innan de blir mainstream. Flera key notes gjorde det också tydligt att öppen programvara och öppna data är popuplära inte bara bland utvecklare, utan även bland myndigheter inom EU, försäkringsbranschen och världsbanken.

Utöver vanliga konferensföredrag deltog även Per i en s.k. code sprint tillsammans med andra utvecklare i Leaflet-projektet - några svåra buggar knäcktes, men det återstår fortfarande en liten bit till den efterlängtade 1.0.0-versionen.

Välkommen Jonatan!

Jonatan Granqvist

Efter några års sejour hos Hogia i det goda kustnära samhället Stenungsund har han bestämt sig för att pröva lyckan i goa Göteborg, något vi är väldigt glada för.

Jonatan talar flytande C#, VB .NET, Javascript, Python etc. etc. och rör sig obehindrat i miljöer som OS X, Windows samt *nix. När han inte sitter framför datorn så gillar han att springa och att inte äta kött.