Ny hemsida

Dotnet Mentor på Manhattan

Yey! Äntligen har vi uppdaterat våran hemsida så att den ser fin och fräsch ut. Vi hoppas att ni besökare ska gilla den.

Vi firade genom att se coola ut med Manhattan Skyline i bakgrunden!

Dotnet Mentor på FOSS4G

© Jurate  Jablonskyte-5
Foto av Oliver Rudzick, Creative Commons BY-SA-2.0

FOSS4G är en konferens på temat geografisk open source-mjukvara (Free and Open Source Software for Geospatial). I år hölls den i Bonn i Tyskland. Precis under 900 utvecklare och användare träffades, och Per Liedman från Dotnet Mentor var på plats under fyra dagar.

Bland föredragen i år fanns ett tydligt fokus på vector tiles, som tagit flera steg framåt jämfört med traditionella raster tiles, även om det fortfarande har en bit kvar innan de blir mainstream. Flera key notes gjorde det också tydligt att öppen programvara och öppna data är popuplära inte bara bland utvecklare, utan även bland myndigheter inom EU, försäkringsbranschen och världsbanken.

Utöver vanliga konferensföredrag deltog även Per i en s.k. code sprint tillsammans med andra utvecklare i Leaflet-projektet - några svåra buggar knäcktes, men det återstår fortfarande en liten bit till den efterlängtade 1.0.0-versionen.

Välkommen Jonatan!

Jonatan Granqvist

Efter några års sejour hos Hogia i det goda kustnära samhället Stenungsund har han bestämt sig för att pröva lyckan i goa Göteborg, något vi är väldigt glada för.

Jonatan talar flytande C#, VB .NET, Javascript, Python etc. etc. och rör sig obehindrat i miljöer som OS X, Windows samt *nix. När han inte sitter framför datorn så gillar han att springa och att inte äta kött.

Välkommen Per!

Vi är mycket stolta och glada över att kunna presentera vår nya kollega Per Liedman.

Per har jobbat med utveckling sen förra seklet och kommer närmast från Kartena där han de senaste åren pysslat med kartor och GIS-grejer. Har du någon gång letat efter närmaste hemglassbil på nätet eller undrat varför bussen är försenad så har du redan sett vad Per kan göra. Som grädde på moset så är han även core contributor till übercoola leaflet.js.

Han behöver dock öva lite på sina pingisskillz.